Men, women and deer

Het is opvallend hoeveel “roadkill” er te vinden is langs de highways in de Verenigde Staten. Gaan de wegen door open gebied dan zie je slangen, herten, vossen en allerlei soorten eekhoorns op en langs de weg liggen, is er wat bebouwing dan zie je vooral “skunks”, stinkdieren, die ver na hun dood nog liggen na te walmen op het zonverhitte asfalt.

We zaten eens in een restaurant waar bij wijze van grap “roadkill” op het menu stond. Onder de titel “you kill it, we grill it” zou je je eigen bermslachtoffers ter plekke in de keuken kunnen laten klaarmaken. Niet eens zo’n slechte poging er toch nog iets nuttigs van te maken.                                          

Uiteindelijk zijn er allerlei dieren die zich gespecialiseerd hebben in het opruimen van deze lijken. Zo zie je opvallend veel raven en “turkey vultures” speurend over het asfalt vliegen en zijn er ook insecteneters en vliegenvangers die regelmatig over de weg vliegen als er een auto is gepasseerd om vlinders, bijen en sprinkhanen van de weg te pikken.

Naast deze onbewuste “roadkill” is er ook een groep amerikanen die het voorzien heeft op de verkeersborden langs de wegen. Een waarschuwingsbord voor een bocht in de weg heeft acht op de tien keer een schot hagel als braille in het aluminium staan.
Ik liet me vertellen dat vooral de verkeersborden die te maken hebben met een publieke functie (betaald van ons belastinggeld) doelwit zijn. Bewegwijzering naar een National Park of in National Forest moet het daarom regelmatig ontgelden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s