Bandung Jeans

Winder

Ik heb gefotografeerd op een plek die ik al vanuit de trein op weg naar Solo had zien liggen. Een kleine glooiing in het vlakke land waar een riviertje stroomt. Dankzij die hoogteverschillen zijn hier terrasvormige sawahs, grotendeels al geoogst en verdord, maar door de aanwezigheid van het riviertje toch met een paar mooie frisgroene akkers.

Het halve dorp was er weer voor uitgelopen, de kinderen moesten overal even aanzitten: om de stof van de vlieger te voelen en de lijn op de haspel. Toen ik er weg ging riep iemand in het Indonesisch “go home”. Ja, bijna…

Het zit er op, er liggen 35 films in de koelkast, zo’n 900 opnamen. Er hebben zich heel wat beelden in mijn hoofd genesteld waarvan ik hoop dat ik ze uiteindelijk ook ergens op de contactvellen tegen kom. Morgen nog een keer naar Imogiri om die prachtige door de wind vervormde bomen op de hoekpunten van de Sawahs te fotograferen. Het zijn net reusachtige bonsaibomen. De laatste keer dat ik er was waaide het er veel te hard om te werken.

Gisteren was in de galerie de Artist Talk. Onder matige belangstelling. Ik had wat impressies van Yogya, mijn toeristenfoto’s, bij elkaar gezet. En de foto’s van de workshop. Ook nog een serie getiteld ”wachten op wind”. Het grote voordeel van het hebben van een assistent is dat ik er een heleboel werkfoto’s bij heb. Of in dit geval: wachten op werk foto’s. Wind is hier onvoorspelbaar, de vooruitzichten zijn nog steeds hetzelfde: het is warm en de zon schijnt en over twee weken gaat het regenen.

‘s Avonds hebben we gezeten op een tapijtje vlakbij de Alun Alun onder een Ficus Benjamin een schotel Bakmi Ajam gegeten. Volle maan, voor de derde keer. Straatmuzikanten met gitaar komen erbij zitten om een liedje te zingen.

Mijn spijkerbroeken zijn volledig vergaan in deze drie maanden. Zon en zweet. Opengescheurde knieen en een versleten zitvlak. Mijn maat is hier in de winkel niet te vinden maar er zijn kleermakers waar je de spijkerstof kan uitzoeken en een broek op maat kan laten maken. Duurt twee dagen. Ik heb nu een nieuwe Bandung Jeans spijkerbroek, op maat! Kosten omgerekend 9 euro. En ik kan netjes thuiskomen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s