Kiezels

Zo, weer terug in Yogya na een verblijf van 10 dagen op Bali. Heen en weer gevlogen via Denpasar op Bali en meteen door met de taxi naar Padang Bai in het zuidoosten.

De toeristenindustrie op Bali is enorm, vooral rondom Denpasar en Kuta met torenhoge hotelflats en casinoachtige restaurants. McDonalds en Starbucks.

De Belgische uitbaatster van het cafe Via Via hier in Yogya had  enthousiast verteld over Padang Bai, een klein havenstadje met rustige strandjes en toch groot genoeg om er lekker te kunnen eten en slapen. Padang Bai is ook de vertrekhaven naar Lombok, Komodo en zo verder….Je fantasie slaat op hol met wat daarachter allemaal nog te ontdekken valt.

We hebben het er rustig aan gedaan: veel gesnorkeld tussen de koraalriffen (meer vis als bij de Chinees) met anemoonvisjes, koffervissen en hele rare vissen, zo’n overweldigende kleurenpracht en variëteit.  Onmogelijk om uit elkaar te houden en te benoemen. Je voelt je in een volière terwijl je nog nooit een vogel gezien hebt.

Kokosnoten leeggedronken aan het strand, ’s avonds lekker eten in een van de restaurantjes en halve liters koude Bintang. (bier met grote rode ster)

Vooral op het strand zijn er constant verkopers: dure merken zonnebrillen, horloges, souvenirs, sarongs etc. Ook op elk strandje een paar masseurs die meteen op je af komen. Ik heb vriendelijk bedankt vanwege mijn roodverbrande rug. (te lang snorkelen) Marjo heeft zich voor omgerekend 2 euro een uur lang in de kokosolie laten zetten.

Op de laatste dag hebben de dames ook zaken gedaan met de sarong verkoopsters van het dorp.

Wat verderop zijn er mensen bezig om kleine rondgeslepen kiezels lavasteen in emmertjes te verzamelen. Dagenlang gehurkt onder de brandende zon op een zwart strand. Een vol emmertje brengt 60 cent op. Een goede zoeker haalt twee volle emmertjes per dag….Dat is bedoeld voor de bodem van een tropisch aquarium. Handel voor de dieren speciaalzaak.

Marjo en Juul blijven hier nog 4 dagen en dan zal ik daarna echt aan het werk moeten. Een introductie hier in de studio staat al gepland: 30 augustus om 19.00. (voor wie in de buurt is)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s